BARNTRÄNING

I början av varje termin har vi nybörjarintag. Då är alla barn äldre än 7 år välkomna att prova på träningsformen.
(Vanligtvis Augusti och Januari.)

Alla som är intresserade av att börja träna med oss gör så kostnadsfritt under en provperiod på två veckor. Därefter ska medlemsavgift och träningsavgift erläggas.

Medlemsavgift: 150 kr.

UNGDOM & VUXEN SAMT SENIORER

För ungdomar över 13 år och vuxna har vi kontinuerlig intag. Det vill säga att ni är välkomna när ni vill att börja träna med oss.

Alla som är intresserade av att börja träna med oss gör så kostnadsfritt under en provperiod på två veckor. Därefter ska medlemsavgift och träningsavgift erläggas.

Medlemsavgift: 150 kr.

Para-Karate

För ungdomar över 7 år och vuxna har vi kontinuerlig intag. Det vill säga att ni är välkomna när ni vill att börja träna med oss.

Alla som är intresserade av att börja träna med oss gör så kostnadsfritt under en provperiod på två veckor. Därefter ska medlemsavgift och träningsavgift erläggas.

Medlemsavgift: 150 kr.

ANSÖK OM MEDLEMSKAP HÄR!

(Formuläret öppnas i ett nytt fönster.)

VANLIGA FRÅGOR

Karate är en kampsport inom de sk. Budo-arterna. Attacker och försvar utförs med maximal styrka och snabbhet, där fullständig självkontroll eftersträvas.

Karate är ingen farlig aktivitet, särskilt i jämförelse med andra populära sporter. Skadestatistiken är lägre i karate än i t.ex. badminton och innebandy.

Inte riktigt. Eftersom Karaten gradvis kommer att förbättra din kondition allteftersom du utvecklas är ditt utgångsläge mindre viktigt än det arbete du lägger ner på vägen. Shotokan Karate har fokus på de traditionella grunderna och rätt form vilket gör det enkelt för nybörjare att träna tillsammans med erfarna personer, men ändå utvecklas i sin egen takt och på sin egen nivå. Om du har ett sämre utgångsläge, kommer dina framsteg i början att ta längre tid, men allteftersom din kondition förbättras kommer kommer du också att avancera i snabbare takt.

Ja! Det enda verkliga kravet är att träna disciplinerat, hårt och träna tålmodigt. Så länge engagemanget finns där, passar Karate alla, oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund.

Du förväntas vara engagerad i din Karateträning och delta i lektioner regelbundet. Du förväntas ge max under Karateträningen och arbeta hårt med dina övningar. Du förväntas visa respekt, ödmjukhet och artighet i enlighet med karatens mångåriga tradition.

Jämfört med andra sporter så är Karate en av det billigare och då vi är en ideell förening innebär det att vi försöker hålla så låga avgifter som möjligt.

Vid första träningstillfällena behöver man ej ha en GI (träningsdräkt) på sig. Det går bra med t-shirt och joggingbyxor. Fortsätter man med sin träning brukar tränaren vanligtvis säga till när det är dags att införskaffa en träningsdräkt. Inga skor behövs eftersom man är barfota under träningen.

Ja, du blir det automatiskt som medlem genom Svenska Karateförbundet (SKF) och Riksidrottsförbundet (RF).

En typisk Karateträning börjar med en omfattande uppvärmning, följt av olika övningar. Övningarna är indelade i tre huvudkategorier: Kihon (grundtekniker), där du lär dig de grundläggande blockeringar, slag, sparkar, ställningar med mera. Kata (form), där man tränar på att komma ihåg de olika grundteknikerna i ett visst mönster och kumite (sparring), där dina kihon- och katatekniker matchas mot en riktig motståndare. Ju högre upp i graderna du kommer desto svårare blir övningarna. Du får också lära dig en del teori, dojo-etikett och de mer filosofiska aspekterna av karate.

Det är verkligen upp till dig. Ju mer du tränar, desto mer kommer du att förbättra dig under hela livet. Det finns ingen gräns i att behärska Karate, ingen ”slutdestination” där du är fullärd. Det finns dock riktmärken på vägen. I Shotokan Karate mäts dina framsteg genom graderingar och olika bälten (9 – 1 kyu ). Efter det får du ett svart bälte, och framsteg genom en annan typ av grader (1-10 dan). En elev utan tidigare erfarenhet måste träna i minst fem år för att ta svart bälte. Det tar sedan flera år att nå varje efterföljande dan . Vid den nivån kommer du att se att karate är inte bara något att lära utan också att leva. Och det tar en livstid.

Nybörjare barn mellan 7-12 år. Från vitt bälte.

Tisdagar kl. 18:00-19:00
Söndagar kl. 16:00-17:00

Fortsättning barn mellan 7-12 år. Från halvorange och uppåt.

Torsdagar kl . 18:00-19:00
Söndagar kl. 15:00-16:00

Seniorer/Rehab

Måndagar kl. 18:00-19:00

Nybörjare ungdom från 13 år & vuxen. Från vitt till grönt bälte.

Söndagar kl. 14:00-15:00
Torsdagar kl. 19:00-20:00
Lördagar kl. 10:00-12:00 – Fri träning
Söndagar kl. 10:00-12:00- Fri träning

Avancerad grupp för ungdom över 13 år & vuxen. Från blått bälte och uppåt.

Tisdagar kl. 19:00-20:00
Torsdagar kl. 19:00-20:00
Lördagar kl. 10:00-12:00 – Fri träning
Söndagar kl. 10:00-12:00 – Fri träning

Öppen grupp för alla åldrar. Para-Karate, dvs karate för personer med funktionsvariation/nedsättning. Hit hör olika typer av fysiska variationer samt neuropsykiatriska nedsättningar.

Lördagar kl 10:00-11:00.

TRÄNINGSAVGIFTER

Barngrupper mellan 7-12 år

400Kr/TERMIN

 • Nybörjare och fortsättning barn. För barn upp till 12 år.
 • Från vitt bälte och uppåt.
 • Tränar 2 dagar i veckan

Ungdom & Vuxen från 13 år

700Kr/TERMIN

 • Nybörjare ungdom från 13 år och vuxna.
 • Från vitt bälte och uppåt.
 • Tränar två dagar i veckan
 • Fri träning på Lördagar och Söndagar.

Para-Karate

300Kr/TERMIN

 • Öppen grupp för alla åldrar.
 • För personer med funktionsvariation/nedsättning eller fysiska variationer samt neuropsykiatriska nedsättningar.
 • Tränar en dag i veckan.

Senior/Rehab

300Kr/TERMIN

 • Öppen grupp oavsett bälte,
 • Mer inrikting på rörlighet och uppbyggnad med mindre kampmoment.
 • Tränar en dag i veckan.

BETALNINGSINFORMATION

Alla som är intresserade av att börja träna med oss gör så kostnadsfritt under en provperiod på två veckor. Därefter ska medlemsavgift erläggas. Betalningen är viktig ur försäkringssynpunkt.

Alla medlemmar betalar 150 kr per kalenderår i medlemsavgift. En del av de pengarna går till Riksidrottsförbundet och säkerställer att våra medlemmar är försäkrade under träning.

Utöver medlemsavgiften så har vi även en träningsavgift. Denna är beräknad för att täcka hyra, inköp och administrativa kostnader för att driva våran dojo. Träningsavgiften är uppdelat på terminer. Vår och hösttermin. Träningsavgiften ska erläggas senast 30 dagar från terminsstart.

Om ni är flera i familjen som tränar i klubben så gäller 20% i rabatt på terminsavgifterna.

Träningsavgift per termin 2022:
400:- Barngrupper (7-12 år)
700:- Ungdom/Vuxna (från och med 13 år)

Alla medlemar erhåller en fastställd faktura som skickas till er registrerade mailadress cirka 30 dagar efter terminstart.

ANSÖK OM MEDLEMSKAP HÄR!

(Formuläret öppnas i ett nytt fönster.)